ÇOCUKLARA DİYET DESTEĞİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HABER: Berat ASLAN

Diyetisyen Ceren Aktaş çocukluk çağındaki beslenmenin çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Aktaş; “Bilinçsiz yapılan diyet her yaştan insanın sağlığını bozar. Dikkat edilmezse kötü sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden, kliniğimizde görev yapan Diyetisyen arkadaşımız Zehra Dicle Eren’e 0-15 yaş arası çocuk beslenmesi için hizmet verdireceğiz” dedi.

Diyetisyen Ceren Aktaş yaptığı açıklamada; Çocukluk dönemindeki beslenme alışkanlıkları, yetişkinlik dönemindeki beslenme alışkanlıklarının temeli olup, pek çok hastalığında önlenmesini sağlar. Bu nedenle bu dönemde çocuğunuza sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı kazandırmanız oldukça önemlidir.

Çocuklarda Obezite Sorunu

Ülkemizde ve tüm dünyada son 10 yılda obezite, diyabet gibi beslenme ile ilgili hastalıkların görülme sıklıklarında beklenenin çok üzerinde artışlar olmuştur. Çocukluk döneminden başlayan obezite, maalesef ki yetişkinlikte pek çok kronik hastalığın oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Tabi ki bundaki en önemli etken fazla şeker ve yağlı, az posalı, yüksek enerjili bir beslenme şekli gibi sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve fiziksel aktivitenin azlığıdır. Herhangi bir hormon problemi varsa bu durumda çocuğunuzun obezite problemi ile karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır.

Çocuklarda Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı

Çocuğunuzun sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için iyi besinlere gereksinimi vardır. Çocuğunuza uygun şekilde bir beslenme planı hazırlarken, tüm ihtiyacı olan protein, vitamin, mineral ve enerji ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak gerekir. Bir yandan da istekleri, farklılıkları, besin seçimleri konusunda onlara saygı göstermek ve onları dinlemek gerekir. Büyüme sıçraması dönemlerinde, iştah dalgalanmalarına göre bir beslenme planı oluşturulmalıdır. Onların mide kapasiteleri bizlerden küçük olduğu için, hazırlayacağınız atıştırmalıklar sağlıklı şekilde olmalıdır. İşlenmiş ve şekerli ürünlerden onları uzak tutmanız ve besinleri de ödül olarak sunmamanız gerekir. Aksi takdirde sağlıksız beslenme alışkanlıkları kazanmasına neden olabilirsiniz. Sağlıklı ve doğru beslenme alışkanlığı için onlara yardımcı olmanız ve bu konuda bir diyetisyenle beraber çalışmanız önemlidir.

Sağlıklı Beslenmenin Temeli Çocukluktan Atılır

Son yıllarda yapılan araştırmalara göre, çocukların artık daha çok şekerli ve sıklıkla hayvansal gıdalarla beslendiği, sebze tüketme alışkanlıklarının düşük ve posadan fakir bir beslenme planını benimsedikleri gözlenmektedir. Oysa ki çocuğunuzun beslenme planında besin çeşitliliğinin sağlanarak vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanması ve posalı besinlere de yeteri kadar yer vermek gerekir. Sağlıklı vücut ağırlığında olmaları da pek çok hastalıktan korunmalarında en önemli basamaktır. Tüm bu alışkanlıkların çocuğunuzun yetişkinliğindeki beslenme alışkanlıkları ve sağlığını etkileyeceğini göz ardı etmeyin.

Diyetisyen Zehra Dicle Eren : Çocuğunuz için Diyetisyen Hizmeti Alın

Diyetisyen Eren’de konu ile ilgili şöyle konuştu; “Çocuklar için sağlıklı beslenme danışmanlığında, vücut analiz cihazında yağ – kas oranı, metabolizma hızını saptadıktan sonra, hastalık durumu varsa bunları da analiz edip beslenme programını yazıyorum. Günlük ihtiyacı olan enerji, protein, yağ, vitamin ve mineral ihtiyacını belirleyip günlük alması gereken besinleri belirleyerek sağlıklı beslenme alışkanlıklarını çocukluktan itibaren kazandırmak amacımdır. Siz de çocuğunuzun geleceğinize gerçekten iyi bir yatırım yapmak istiyorsanız gelin beraber sağlıksız alışkanlıklarını sağlıklı alışkanlıklarla değiştirelim”diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ÇOCUKLARA DİYET DESTEĞİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin