GÜZELLİK KOÇU SEMRA ÖZKAYA İLE YENİ NESİL GÜZELLİĞİ KONUŞTUK

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Diyarbakır’da sektörünün aranılan isimlerinden biri olmayı başaran Semra Özkaya Güzellik Salonu’nun kurucusu ve işletmecisi Sayın Semra Özkaya ile keyifli bir o kadar da bilgilendirici güzel bir röportaj gerçekleştirdik.
RÖPORTAJ: BERAT ASLAN

Öncelikle Semra hanım sizi tanıya bilir miyiz? Sonrasında ise Semra Özkaya Güzellik Salonunun kuruluşu ve bugünlere geliş sürecini bizlerle ve okuyucularımız ile paylaşabilir misiniz?
Elbette, memnuniyetle. Öncelikle bize böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için size teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Diyarbakır’da doğdum. Okul hayatımı Diyarbakır’da tamamladım. Çok küçük yaşlarda bu mesleğe başladım. Küçük yaşlarda annemle bayan kuaförlerinin önünden geçerken kadınların oralardan güzel çıkması mutlu ayrılması hep hoşuma giderdi. Bu mesleği gözüme inanılmaz güzel bir hale getirirdi. Benim hayalimdeki meslek buydu. Küçük yaşlarda çocukken herkese sorulur büyünce ne olmak istersin? Ben direk hemen kuaför olacağım derdim. Benim çocukluktan beri hayalimdi bu meslek. Okul hayatıma devam ederken aynı zamanda yarım dönemde mesleği öğrenmeye çalışırdım. Çocukluktan, çıraklıktan lise yıllarıma kadar bu şekilde çalıştım kendimi geliştirdim. Lise yıllarım bittikten sonra tamamıyla bu mesleğin içine kendimi adadım. Ondan sonra akademik anlamda da ilerlemeye başladım. Mesleki eğitim okullarını okumaya başladım, bu kurslarıda bitirdikten sonra belli bir süre çalıştım. 9 yıl boyunca başka merkezlerde çalışıp hizmet verdim. Belirli bir donanıma sahip olunca ve mesleki anlamda belgelerimide alınca kendi işletmemi kurmaya başladım. 20 yaşımda kendime ait işletmemi kurdum.

Peki kaç yıldır bu sektörün içerisindesiniz?
Toplamda 23 yıldır bu sektörde hizmet veriyorum. 16 yıldır kendi işletmemi yönetiyorum. Şuanda 2 şubemiz var, ilk başta çok küçük 3 stantlı bir merkezle başladım. 2 kişi çalışıyordu, 2 kişi 3 kişi oldu. 3 Kişiden 4 kişi 5 kişi derken şu anda toplamda 30 kişilik bir kadromuz var, şubelerimizden biri Dicle Kentte diğeri ise Cadde 75’te yer alıyor.

Genel anlamda vermiş olduğunuz hizmetler ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

Öncelikle Diyarbakır’da ilklere imza atmanın gururunu yaşıyorum. Ben tam anlamıyla güzellik koçluğu yapıyorum burada güzellik alanında yön veriyorum. Kişi buraya geldiğinde kendini daha mutlu hissetmek için ve daha güzel görünmek için bize geliyor. İnsanlar güzellik konusunda bazen kendilerine ne yapmak istediklerinin kararsızlığını yaşıyorlar buraya gelirken mutsuz gelebiliyorlar. Ya acaba ne yapsak? diye karar veremiyorlar orada biz devreye giriyoruz. Yani yüz analizini gerçekleştiriyoruz. Kaşının yapılması, cildinin yenilenmesi düşük bir yanağı varsa onu desteklemeyi, kişinin yüzüne daha fit bir görüntü kazandırmak için yüzünde belli yerleri destekleyip kişinin yüzündeki eksikliği kendisini daha mutlu hissetmesi için yüz ifadesini daha güçlü ve daha dinamik görünmesine yardımcı oluyoruz. Salonumuzda aynı zamanda kuaför alanıda olduğu için işlemleri yaparken kişiye dair herşeyi ön plana çıkarıyoruz.


Kaş Uygulamaları konusunda iddialı mısınız?
Özellikle altını çizerek söylüyorum Diyarbakır’a ilk kaş kontürü microblading işlemini getiren ilk kişiyim. Daha önce bunlar dövme tekniğiyle yapılıyordu ama bunu mineral pigmentleri ve aynı zamanda kıl efekti teknikleri Güneydoğu’ya Diyarbakır’a taşıyan kendim oldum, bunu gururla uyguladık ve belli bir süre sonra bunun akademik olarak İstanbul’da eğitimlerini aldıktan sonra bunun eğitmenliğini de yapmaya başladım ve bu alanda birçok meslektaşımızı hem belgelendirmek hem de eğitim alanında destekledik.Kalıcı makyajın A’dan Z’ye tüm hizmetleri bay-bayan ayırmadan tüm müşterilerimize sunmaktayız. Kalıcı makyajın asıl amacı var olan güzellikleri ortaya çıkarmak ve eksiklikleri gidermektir. Bu uygulamalar yüzdeki üzgün, yorgun istenilmeyen ifadelerin değiştirilmesinin yanında güzel olan noktalarda belirginlik yaratıp ortaya çıkarmak şeklinde de tarif edilebilir. Yaptığımız uygulamalarla daha genç ve daha dinamik görünmek mümkün. Bu işlemleri yaparken doğallığın dışına çıkmıyor ve müşterilerimizi uygulama sonrası sosyal ortamlardan uzaklaştırmayacak natural işlemlerle salonumuzdan mutlu bir şekilde uğurluyoruz. Özellikle son zamanların trendi olan Kalıcı makyaj Kaş uygulamasında Nano Needle Eyebrow (Nano 3D Kıl Tekniğini )kullanarak daha doğal hale getirdik. Çok daha ince nano iğnelerle efektli bir çalışmadır. Salonumuzda uyguladığımız pek çok işlemle Diyarbakır’da ilkleri yaşatıyoruz. Müşteri memnuniyeti ve kaliteli hizmet için 2 yıl aralıklarla bütün lazer epilasyon cihazlarımızı yeniliyoruz. En iyi dövme silme cihazlarını ve en kaliteli makyaj malzemelerini kullanıyoruz. Genel anlamda bahsedecek olursak salonumuza gelen her müşteriye sunacağımız hizmetlerimizi şu şekilde belirtebilirim.

Kaş, göz( Eyeliner), Dudak, Saç simülasyonu, dövme silme teknikleri.Bunları kısaca sizlere açacak olursam;
* Kaş Uygulamaları ; Nano Needle Eyebrow – 3D Kıl Tekniği –Microblading-Pudra Tekniği –Dolgu Tekniği- MİX Teknikler
* Göz Kalıcı Makyajı ; Eyeliner –Deepliner-Kirpik dibi efekti- Gölgeli Far uygulaması-Buğulu Eyeliner ,Göz Kapağına Kirpik çizim
* Dudak ; Dudak çerçevesi-Dudak renklendirme
* Skar(Yara İzi) Uygulaması; Saç-Sakal ve Bıyık bölgesinde ve vücudun çeşitli bölgelerinde meydana gelen yara ,yanık,dikiş ve faça izlerine kamuflaj medikal makyaj ve tamamlayıcı kalıcı makyaj
* Güzellik Benleri
* Dövme
* Dövme silme teknikleri; hatalı uygulamaların özel solüsyonlarla silinmesi gibi pek çok uygulama Salonumuzda profesyonel bir şekilde uygulanmaktadır.
Yurtdışında gelip sizden eğitim alanlar var. Bize biraz bu konu hakkında da bahseder misiniz? Kaç kişiye eğitim veriyorsunuz? Yani bu süreç nasıl ilerliyor, Ne kadar sürede sertifika alabiliyorlar?
İş yerimize bu işi öğrenmek için gelenlere ben her zaman şunu söylerim, bu mesleği yada bu alanı gerçekten seviyorsanız kesinlikle devam edin bu mesleği sevdikten sonra alan ve yelpaze çok geniş. Yani kişi kendi isteği doğrultusunda kalıcı makyaj uzmanlığı, cilt bakımı, lazer epilasyonu, makeup artisti yada ipek nail artist uzmanı olacaktır. Kişi kendini hangi alanı uygularken mutlu hissediyorsa biz o alanda onu destekliyoruz. Şöyle söyleyeyim, kalıcı makyaj ve kıl tekniği alanında kişi kendini geliştirmek, bu alanda daha iyi bir hizmet vermek istiyorsa bize başvuru yapıyor. Microblading eğitiminde daha önce tabi bu alanda hizmet vermiş ve verdiği hizmetin üzerine eklemek adına geliyorsa eğitim 3 gün sürüyor, 3 günde biz ilk gün teorik eğitim, daha sonra uygulamalı eğitim ve canlı modern şekilde çalışıyoruz ve bunu yeterli gördüğümüz takdirde bu işi yapabilir sertifikası veriyoruz. Aylık ortalama 30, 40 ve 50 arasında kişiye eğitim veriyoruz bu sayı değişebiliyor. Bunun içerisinde tabi bizim yurt dışından gelen öğrencilerimiz var. Mesleki anlamda kendini geliştirmek ve yetiştirmek adına Diyarbakır’a geliyorlar. Burada eğitim desteklerini sağlayıp eğitimlerini verip Diyarbakır’ın güzel bir tanıtımını yapıyoruz ve kendi şehrimizide sevdirip gönderiyoruz. Aynı zamanda Diyarbakır’ın güzel bir tanıtımı da oluyor, yurtdışından gelen öğrencilerimiz yada hizmet almak için gelen danışanlarımız burada otelden tutunda esnafına kadar her kesime katkı sağlıyor. Diyarbakır’ımızı gezip görüyorlar giderken de inanılmaz mutlu ve keyifli gidiyorlar.

Peki gelecek hedefleriniz ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?
Ben şunu söylemek istiyorum, geleceğe dair keşke imkânlarımız daha fazla olsa daha çok istihdam sağlayabilsek. Daha çok buradaki meslektaşlarımıza eğitim konusunda yenilikler getirip onları desteklesek. Bunu yapmayı çok isterdim.


Sektörde de bazı sıkıntılar var, sektörle alakalı yaşadığınız sıkıntılarla alakalı ne demek istersiniz?
Şimdi bakıyorsunuz, işten anlayan, anlamayan da herkes bir şekilde bu tür işlere girişmiş durumda. Mağdur olan insanlar da var. Yani sonuçta bu iş bir sağlık konusu, her an her şey olabilir. Ciltte önemli bir şey. Danışanlarıma herzaman şunu söylüyorum, mutlaka gideceğiniz merkezi çok iyi araştırmanız lazım hizmet alacağınız yerlerin referansları olması lazım. Gideceğiniz merkez ne zamandır hizmet veriyor ve ne kadar sağlıklı hizmet veriyor? Bu alandaki başarı oranı ne? Bunları iyice araştırıp emin olduktan sonra gitmeye karar versinler.
Bakıyorum mağdur olanların bir çoğu biraz daha ucuz olan işletmeleri tercih etmiş. Sağlığın ucuzu olmaz uygulamalar genelde zaten yüzün ön görselini uygulanıyor. Yüzünüze zarar gelirse daha çok maddi manevi zarar uğrarsınız. Gidecekleri yerleri gerçekten çok iyi araştırıp bakmaları gerekiyor. Kaliteyi ucuza alamazsınız.

İşlemleri farklı uzmanlar mı gerçekleştiriyor?
Bunu çok net söylüyorum, bizde her uzman özel sertifikalandırılmış ve aynı zamanda tek bir alanda hizmet veriyor. Lazerle ilgilenen sadece tek bir alanla ilgileniyor. Cilt bakım yapan sadece cilt bakımı, kuaför alanında hizmet veren sadece kuaför, makeup artisti sadece makeup yapıyor. Microblading uzmanı sadece microblading yapar dövme ya da erkek lazer yapan personelimiz sadece erkek lazeri yapar. Herkes kendi alanında uzman ve kendi alanında kendini genişletiyor sadece tek bir işle uğraşıyor. Şimdi bir personele çok fazla iş yükü yükleyince girdiği alanlarda profesyonel bir hizmet veremez. Neden veremez? Çünkü dağılıyor. Bizde personelimize sadece kendi alanına ait bir iş verdiğimiz için bu şekilde daha kaliteli bir hizmet vermiş oluyoruz. Böylelikle müşteri memnuniyetine geri dönüşümlerimizi fazlasıyla alıyoruz.
Röportajımızın sonuna yaklaşıyoruz son olarak bayanlarımıza ne demek istersiniz?
“Ben her zaman şunu benimsedim, her bayan güzeldir. Güzellik bakış açısı çok değişti kadınlarımızda bu alanda gerçekten kendilerine artık bakıyorlar. Sosyal medyanın etkisi de çok fazla. Artık bütün kadınlar kendine bakıyor ve ben bu durumdan çok mutluyum. Ben her zaman bütün kadınlarımıza şunu söylerim, bir kadın mutluysa o evde herkes mutludur. Kadının mutluluğu da yaptığı bakımdan geliyor. Kadın bakımlı ise kendini mutlu hissediyor, motivasyonu daha yüksek oluyor ve o mutluluğu etrafa yayılıyor. O yüzden mutlaka kendinize bakın ve önceliğiniz kendiniz olun. Çünkü siz mutluysanız çocuklarınız mutlu. Siz mutluysanız eşiniz mutlu. Siz mutluysanız etrafınızdaki herkes mutlu olur. Kadınlarımız kendini önemsesin ve bakımlı olsun diyorum. Ayrıca yeni yıla girmemizede çok az kaldı gerçekleştirdiğimiz bu röportaj aracılığıyla 2024 yılının bütün bayanlarımıza olduğu gibi bütün vatandaşlarımıza sağlık ,sıhhat, afiyet ve barış getirmesini diliyor ve yeni yılın 2023 yılından daha iyi bir yıl olmasını temenni ediyorum. Ayrıca Semra Özkaya Güzellik Merkezi olarak da profesyonel hizmet ve uygulamalarda bütün bayanlarımızın yanında olduğumuzu ve onlara en kaliteli hizmeti sunmak için burada olduğumuzu belirtmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Güzellik merkezi ve kalıcı makyaj konusundaki uygulamalarıyla ünü Diyarbakır’ı da aşarak yurt geneline yayılmış olan Sayın Semra Özkaya’ya çalışmalarında, uygulamalarında ve gelecek hedeflerinde 21HABER ailesi olarak başarılarının devamını diliyoruz.

İletişim Bilgileri;
Medya Mahallesi,
Diclekent Bulvarı
HMT21 İş Merkezi altı,
Diyarbakır/ Kayapınar
Gsm: 0 536 070 33 34
Instagram : semraozkaya.official

#Diyarbakır #CiltBakımı #Hollywood #Protez #Magazin,
#SonDakika #Magazin #Güzellikkoçu #SemraÖzkaya #Semra #Özkaya

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
GÜZELLİK KOÇU SEMRA ÖZKAYA İLE YENİ NESİL GÜZELLİĞİ KONUŞTUK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin