Sabahları çaya bir dilim limon atınca vücudun işleyişi değişiyor! Şişkinliği azaltıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sabah saatlerinin vazgeçilmezi olan çay, limonla birlikte tüketildiğinde sindirim sistemini tüm kötülüklerden arındırıyor. Özellikle sindirim sistemi için etkili olan bu ikilinin bakın ne gibi sağlık faydaları var. İşte detaylar.
Özellikle çay tiryakisi olanları mutlu edecek bu haber, çay tüketiminin insan vücuduna olan etkilerini anlatıyor. Çayı limonlu içmek ise yalnızca aromasını değiştirmiyor, vücudun işleyişini de düzenliyor.

Böbrek taşlarını yok ediyor
Limon, içerdiği sitrat adlı bileşen sayesinde böbrek taşlarının oluşumunu engelleyebilir veya mevcut taşların büyümesine sınır koyabilir. Sitrat, idrardaki kalsiyumun taş oluşturmasını önleyebilir.
Böbrek taşlarını yok ediyor
Limon, içerdiği sitrat adlı bileşen sayesinde böbrek taşlarının oluşumunu engelleyebilir veya mevcut taşların büyümesine sınır koyabilir. Sitrat, idrardaki kalsiyumun taş oluşturmasını önleyebilir.

Vücudu zararlı maddelerden arındırır
Her sabah çayınızın içine bir dilim limon attığınızda limonun C vitamini ve diğer antioksidanlarını içerir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre problemlerini azaltır. C vitamini de bağışıklık sistemini güçlendirerek vücuttaki toksinlere karşı direnci artırabilir.
Sindirimi kolaylaştırır
Limon, doğal olarak asidik bir meyvedir. Bu asidik özellikleri, mide suyunun asititesini artırabilir. Bu durum midede sindirim enzimlerinin etkili bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir. Hazımsızlık problemine iyi gelebilir.
Özellikle mide sorunları yaşıyorsanız ve gaz, şişkinlik, hazımsızlık gibi problemlerden muzdaripseniz sabahları limonlu çay tüketmek mide sancılarını azaltacaktır. Aynı zamanda sıcak içeceklerin genel olarak bağırsak hareketlerini uyarıcı bir etkisi olabilir.
İçerisinde bol miktarda lif barındıran limon sıcak çay ile birleştiğinde kabızlık sorununu ortadan kaldırabilir. Lifler, sindirim sistemi boyunca hareket eden yiyeceklerin geçişini kolaylaştırabilir. Bu sayede bağırsak problemleri ve mide rahatsızlıklarını dindirebilirsiniz.

Cilt sağlığını yakından ilgilendiriyor
C vitamini zengini limon cildin zararlı toksinlerden arınmasını sağlar. Antioksidan etkisiyle birleşince ise cilt hücrelerini koruma altına alır. Bu koruma sayesinde cildin yaşlanma hızı yavaşlar. Cildin daha parlak, pürüzsüz görünmesini sağlar.
Düzenli bir şekilde tüketilen limonlu çay, cilde karşı etkili bir ilaç olabilir. Daha genç bir görünüm sağlayan bu içecek ölü hücrelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Özellikle akne, sivilce ve egzama sorunlarına iyi gelebilir.
Diş etlerine karşı iyileştirici özellikler
Limonlu çay tüketmeden önce diş etki hassasiyetine göre tüketim yapılması gerektiğinin altını çizelim. Ancak genel anlamda diş eti problemleri yaşayan kişiler limonlu çay tüketimi sayesinde çeşitli hasarları iyileştirebilir. Limon, içerdiği sitrik asit sayesinde bakterilerle savaşabilir.

Bazı araştırmalar, limonun içerdiği bileşenlerin kolesterol seviyelerini düzenleyebileceğini öne sürüyor. Limonlu çayın içerdiği pektin ve lifler, kolesterol seviyelerini düzenleyebilir. Limonlu çayın içerdiği flavonoidler, damar sağlığını iyileştirebilir. Aynı zamanda dolaşım sistemini destekler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sabahları çaya bir dilim limon atınca vücudun işleyişi değişiyor! Şişkinliği azaltıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin