BAHAR AYLARINDA SAÇ BAKIMI NASIL OLMALI?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç dökülmelerinin en yoğun yaşandığı bahar aylarında basit ama etkili yöntemlerle yaza daha canlı ve sağlıklı saçlarla girmek mümkün.

BERAT ASLAN

Sağlıklı saçlara kavuşmak için Saç ve Güzellik Uzmanı Mevlüt Yetişkin’den sizler için birbirinden değerli öneriler aldık.  Yetişkin, bahar aylarında saç bakım önerilerini sıraladı:

 1) Saç masajı; Daha kaliteli saçlar için her banyodan sonra saç masajı yapın bu sayede kan dolaşımı hızlanacak ve saçlar çok daha iyi beslenecektir. Saç masajı derideki yağ dengesinin düzenli çalışmasına ve gerginliğimizin azalmasına sebep olacaktır.

2) Kurutma makinalarından uzak durun;  Saç kurutma saçın nem dengesini bozan bir numaralı düşmanıdır hızlı bir şekilde kurutulan saç şoka girer ani ısı değişikliği saçta direnç kaybına saç derisindeyse nem kaybına olur

3)Kozmetikten uzak durun; İsmini ve firmasını bilmediğiniz hiçbir şampuan maske ve krem kullanmayınız. Saçlara iyi geldiğini düşündüğünüz bakım ürünlerini ucuz diye alıp kullanmayınız aksi halde zamanla saçın direncini bozarak dökülmeye hatta yok olmasına  olur. Yedigimiz besinler saç sağlığına direkt etki eder ayrıca saç sağlığınız için kontrollü bir şekilde spor yapmak son derece faydalıdır.

4) Yumuşak kil kullanın;Hatırlar mısınız bilmem ama anneanne ve dedelerimiz saçlarını kil ile yıkardı Kellik ve saç dökülmesi sorunu yaşayanlara yumuşak kil kullanılabilir ayrıca saçların daha da sağlıklı uzamasına da yardımcı olur.

Kepeklenmeyi önlemek için ne yapılmalı?

Kepek kadın erkek genç yaşlı herkesin yaşadığı bir cilt problemidir. Saçlarınızı  sprey jöle wax gibi şekillendiricilerden uzak tutmak gerekiyor. Bazı kişilerde kalıcı olduğu için muhakkak bir dermatologa başvurmak gerekir. Başlıca ise şunlardır ;

1)Saçı yeterince taramamak

2)Düşen sıcaklıklar

3)Yeterince Şampuanlamamak

4)Bazı özel deri hastalıkları

5)Beslenme düzeni ve strestir

Saçlar hangi sıklıkla yıkanmalı?

Normalde saç yıkama sıklığı iki günde bir yani gün aşırı şekilde olmalıdır inanışının aksine saçları her gün yıkamak saçların kurumasına olur. Saç derimizde bulunan ve saça faydalı doğal yağlar her gün yıkadığımızda temizlendiği için saç derimiz  kuruyabilir ya da gereğinden fazla yağ üreterek yağ dengesini bozabilir bu her gün yıkamaktan kaçınmalıyız.

Saçları canlandırmak için ne tür bakımlar yapılmalı

Bahar aylarında ruhunuz ve vücudunuz gibi saçlarınız da yenilenmeyi hak ediyor bunun için öncelikle beslenme çok önemli. Bal ceviz badem ve avokado bol bol tüketmeliyiz ayrıca kozmetik olarak kullanabileceğimiz bakım yağıları çok etkilidir. Onun dışında evde bile uygulayabileceğimiz maskeler saçı canlandırmak için önemli etkenlerdir. Bunlar dışında da dermatologlardan da yardım alabiliriz Örneğin PRP Mezoterapi ve taze hücre yöntemi günümüzde çok yaygındır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BAHAR AYLARINDA SAÇ BAKIMI NASIL OLMALI?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin