AK Parti Diyarbakır İl Başkanı açıklamıştı, o sözler bugün tutuldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak’ın 2 hafta önce Diyarbakır-Bismil-Batman yolu Bismil şehir geçişi dahil tamamlanacağının sözünü verdiği yolun açılışını bugün Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptı. Günlük ortalama 11 bin aracın kullandığı ve hizmete giren yolda 3 adet modern dönel kavşak, 3 adet sığınma cepli kavşak, 7 adet hemzemin kavşak, 7 adet altgeçit ve bin 800 metre uzunluğunda 60 adet menfez bulunuyor.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Raşit Ocak, iki hafta önce basın mensuplarıyla bir araya gelerek Diyarbakır’ın çevre illerle olan ulaşımı konusunda uyguladıkları projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunmuş ve Diyarbakır-Bismil-Batman karayoluyla ilgili çalışmaların detaylarını paylaşmıştı. Bugün kente gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da İl Başkanı Ocak’ın açıkladığı yolun açılışını gerçekleştirdi.
Diyarbakır’ı Batman’a bağlayan ve 66 km uzunluğundaki Bismil-Batman yolunu günlük ortalama 11 bin araç kullanıyor. Tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu dönemlerde taşıt trafiğinin önemli ölçüde arttığı bu yolda 3 adet modern dönel kavşak, 3 adet sığınma cepli kavşak, 7 adet hemzemin kavşak, 7 adet altgeçit ve bin 800 metre uzunluğunda 60 adet menfez inşa edildi.

Yolun açılışını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır-Bismil-Batman yolu ile GAP Bölgesi’nde üretilen tarım ürünlerinin daha hızlı, daha ekonomik taşınmasını tesis ettiklerini söyleyerek, proje ile bölgedeki lojistik operasyonların gelişmesine katkı sağlayacakları vurguladı. Uraloğlu, “Yolumuz ile zamandan 33 milyon lira, akaryakıttan 24 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 57 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 3 bin ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Yolumuzun kalan 12,4 km uzunluğundaki sathi kaplamalı kesiminin sıcak kaplama ihalesini de en kısa zamanda yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Diyarbakır’ın havayolu ve demiryolu gibi diğer ulaşım modlarında da gelişmesi için çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Uraloğlu, Diyarbakır-Kurtalan arası 100 kilometre, Diyarbakır-Batman arası 40 kilometre, Malatya – Diyarbakır 30 kilometre, Yolçatı-Diyarbakır hattı Gezin-Sallar arası 22 kilometre olmak üzere Diyarbakır’ın tüm demiryolu ağını yenilediklerinin de altını çizdi. Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesini iltisak hattı yaparak demiryolu ağına dahil ettiklerini de belirten Uraloğlu, Diyarbakır’ı saatte 200 kilometre hızla Elazığ’a bağlayacak Elazığ-Diyarbakır Hızlı Tren projesinin etüt çalışmalarının devam ettiğini de açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı açıklamıştı, o sözler bugün tutuldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin