HER YAŞTA YÜZMEYİ ÖĞRENMEK MÜMKÜN VE FAYDALI

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Diyarbakır Yüzme” kursunda çocuklar ve yetişkinler uzman eğitmenler Kadir Birkan ve Berat Balcı eşliğinde 8 derste haftanın iki günü yüzmeyi ve çeşitli yüzme tekniklerini öğreniyor.
BERAT ASLAN
Yüzme eğitmeni Kadir Birkan eğitimlerde öncelikle çocuklardaki su korkusunu yenmeye çalıştıklarını belirterek, “Sonrasında nefes alıp verme eğitimleri, denge eğitimleri veriyoruz. Suya alışan çocukları ise yüzmeye teşvik etmek için çalışmalar yapıyoruz. Her yaşta yüzmeyi öğrenmek mümkün ve faydalıdır. ” diye konuştu.
Yüzme antrenörü Kadir Birkan yüzmenin fiziksel ve psikolojik faydalarını şöyle sıraladı:
Bunaltıcı sıcaklarda bizi rahatlatan aynı zamanda eğlendiren bu spor dalının faydaları saymakla bitmiyor. Suyun sakinleştirici etkisini hepimiz biliyoruz. Yüzme ise suya karşı yaptığımız için kaslarımızı geliştiren bir çok egzersizden daha etkili bir spordur. Yüzme ile daha fazla kalori yakabilir ayni zamanda kemik ve kaslarınızı güçlendirebilirsiniz.

Duruş bozukluklarına karşı çoğu doktorun önerisidir, bir çok fizik tedavi suda yapılabiliyor. Aynı zamanda diyabeti önler,kan basıncını düzenler, kalbi korur ve obeziteyi engeller.
Fiziksel Yararlarının yanında psikolojik olarak da bir çok faydası vardır. Stresi önler, ruhu dinlendirir ve rahatlatır. Uyku problemlerini de giderir.
Düzenli olarak yaptığımızda bir çok spor dalı gibi yüzme de bize bir çok yarar sağlayacaktır.

YETİŞKİNLERİNDE İLGİ GÖSTERDİĞİ KURSTA YÜZME STİLLERİ ÖĞRENİLİYOR

Çocukların ve yetişkinlerin katıldığı kursta, eğitmenler temel yüzme eğitiminin yanı sıra serbest stil, kurbağalama, sırtüstü ve kelebek gibi yüzme stillerini birebir veya özel ders seçenekleri ile öğretiyorlar. Ayrıca çocuklara, suda doğru nefes alma, suyun üzerinde yatay durma, kulaç atma ve sualtında ilerleme gibi önemli teknikler de bire bir gösteriliyor. Eğitmenler, çocukların suda panik yaşamamaları için gerekli önlemleri de anlatarak, kısa sürede yüzmeyi öğrenmelerine yardımcı oluyor. Kursa katılan çocuklar, hem tatilin keyfini çıkarıyor hem de yüzme öğreniyor.

İnstagram: @diyarbakir_yuzme_21
Adres: Nesibe Aydın Eğitim Kurumları -Diclekent, Kent Meydanı Bitimi, Mezopotamya Mah. 301.Sok, Mezopotamya Cd No:8, 21070 Kayapınar



0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HER YAŞTA YÜZMEYİ ÖĞRENMEK MÜMKÜN VE FAYDALI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin