Gençlere ucuz cep telefonu başvuruları başladı: Fiyatın yüzde 45’ini devlet ödüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlere ucuz telefon desteğinde detaylar belli oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yükseköğretim öğrencilerine yönelik ‘teknolojik cihaz ve internet desteği’ başvurularının başladığını duyurdu. 9 bin 500 TL’ye kadar olan cihazlar destek kapsamına alındı. Bu kapsamda, fiyatı vergiler dahil 9 bin 500 TL olan telefonlar 5 bin 282 TL’ye, bilgisayarlar 7 bin 914 TL’ye alınabilecek. Telefonlarda giriş-orta segmentteki modeller, bilgisayarlarda giriş segmentindeki laptop’lar söz konusu şartları ancak karşılayabiliyor. Bunun yanı sıra gençler 12 ay boyunca 10 GB internet desteğinden de faydalanacak.
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yükseköğretim öğrencilerinin heyecanla beklediği “Genç Teknoloji Destek” başvurularının başladığını müjdeledi. Proje kapsamında, teknolojik cihaz alımında üniversite öğrencilerine 5 bin 500 liraya kadar destek sağlanacak. Bunun yanı sıra gençler 12 ay boyunca 10 GB internet desteğinden de faydalanacak.
Projeye ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama paylaşan Bakan Bak, başvuru süreci ve detaylara http://gsbbiz.gsb.gov.tr ile GSBBiz mobil uygulaması üzerinden ulaşabileceğini de aktardı.

Proje ile üniversite öğrencileri, piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen tablet, cep telefonu ve bilgisayar alımlarında 5 bin 500 liraya kadar destek alacak.
10 GB İNTERNET BEDAVA

Bu destekle birlikte cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44.4’ü, bilgisayarlar için ise piyasa fiyatının yüzde 16.7’si karşılanmış olacak. Destek kapsamında üniversiteli öğrencilere bir hatla sınırlı olmak kaydıyla 12 ay boyunca aylık 10 GB internet de ücretsiz sunulacak.

İnternet desteğinden faydalanmak isteyen gençlerin cep telefonu hatlarının, kendi isimleri üzerine kayıtlı olması gerekiyor. Destek için yapılacak başvurularda kimlik bilgileri ve şahıs üzerine kayıtlı telefon numarası sisteme giriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gençlere ucuz cep telefonu başvuruları başladı: Fiyatın yüzde 45’ini devlet ödüyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin