ARAÇLARIN BAKIMLARINI AKSATMAYIN!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HABER: BERAT ASLAN
Diyarbakır 4.Sanayi sitesinde AUTO ENERGY özel servisinde hizmet veren Sıddık Usta, araç sahiplerinin, yaz ve Kış aylarında zor duruma düşmemeleri için araçlarına yapacakları bakımlarla, yaşanacak olumsuzlukları minimize etmiş olurlar açıklamasında bulundu. Diyarbakır’da oto tamirciliği yapan M.Sıddık Usta, araçlarda yaşanacak olumsuzlukların önüne geçmek için tavsiyelerde bulundu.

M.Sıddık Usta konuşmasında şunları kaydetti: “Araçlarımızın periyodik bakımlarını yaptırmak zorundayız. Araçların yolda herhangi bir sorun yaşamamaları için araçlarımıza periyodik bakım yapıyoruz. Periyodik bakımı yapılan araçlarda uzun yolculuklarda daha sorunsuz bir yolculuk yapılıyor. Periyodik bakım, araçlar için uzun süreli güvenli kullanım ve aracın değerini koruma gibi anlamlar taşır. Son yıllarda periyodik bakımın yapılmış olması bir aracın ikinci el pazarındaki değerini de etkilemeye başlamıştır. Çünkü periyodik bakımı yapılan araçların motor ömrü uzar, sorunsuz çalışma süresi artar. Ayrıca güvenli sürüş için de periyodik bakımının yapılması çok önemlidir. Her araç için periyodik bakım süresi farklıdır. Aracınızın kullanım kitapçığında ne zaman periyodik bakım yaptırmanız gerektiği belirtilir. Genel olarak 10 bin km/ 15 bin km ve 20 km gibi bakım aralıklar söz konusudur. Ayrıca aracın dizel ya da benzinli olmasına göre de periyodik kontrol zamanları değişir.


Bir motorlu aracın periyodik bakım aralığı, üretici firma tarafından belirlenir. Araç, üretilirken yapılan testler, belirli bir süre sonunda ya da belirli bir kullanım sonunda aracın yağı, filtreleri, fren sistemi, debriyaj sistemi, süspansiyon sistemi, silecekleri gibi pek çok detayın kontrol edilmesi gerektiğini ve bazı parçaların yenilenmesi gerektiğini gösterir. Aksi halde arıza, tıkanma, sorunlu çalışma, fazla yakıt tüketme ve en kötüsü riskli sürüş gibi sonuçlar doğabilir.” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ARAÇLARIN BAKIMLARINI AKSATMAYIN!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin