Lila Kozmetik Dünyanın En Büyük Saç Boyası fabrikasını kuruyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lila Kozmetik Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi 3’ncü etapta 100 bin metrekarelik alanda Dünya’nın en büyük saç boyası fabrikasını kuruyor. Yaklaşık 3 yıl sonra tamamının faaliyete geçeceği ve 30 milyon dolara mal olacak tesiste yaklaşık bin 500 kişi istihdam edilecek.

Yeni yatırımlar ile ilgili bilgilendirme yapmak üzere basın mensupları ile bir araya gelen Lila Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cansız, yeni hedeflerle ilgili açıklama yaptı. Lila Kozmetik’in 24 yıl önce Bağlar İlçesi’nde kurulduğunu belirten Mehmet Cansız, 2003 yılında Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin metrekarelik bir alanda üretime başladıklarını ve ilk yıl 2 milyon adet saç boyası ürettiklerini söyledi.

‘Hedef 500 milyon adeti yakalamak’

2023 yılında 60 milyon adet saç boyası sattıklarını kaydeden Cansız, “81 ilin bir ilçesine parmağınızı basın, o 81 ilin ilçesinde bizim ürettiğimiz ürün var. Bu çok sevindirici bir şey. Türkiye’de saç boyasının yüzde 44’ünü Diyarbakır Organize Sanayi’de üretiliyor. Bu da bizim için gurur verici bir olay. Bizim birinci hedefimiz 100 milyon adeti yakalamak, orta vadede hedefimiz 300 milyon adet, uzun vadede ise hedefimiz 500 milyon adeti yakalamak.”

Lila Kozmetik’in Diyarbakır ve Türkiye’nin bir markası olduğunu belirten Cansız, saç boyama fabrikasında 600 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Organize Sanayi 3’üncü etapta yüz bin metrekarelik bir arsa aldık. Madem biz sanayiciyiz, üreteceğiz. Dünyanın bütün ülkelerine bu ürünü satacağız. İstihdam sağlamak için yeni bir fabrika için arsamızı aldık. Dünyanın en büyük saç boyası fabrikasını hayalini kurmaya başladım. Mevcut yerimiz 20 bin metrekareyken, bittiği zaman 60 ve 80 bin metrekareyi bulacak. Burada, sadece saç boyası üreten bir fabrika haline gelmek istiyoruz. Bunu da Diyarbakır’da yapacağız. Amacım bir yandan üretmek diğer yandan kendi insanımıza istihdam sağlamak istiyorum” dedi.

‘Daha fazla istihdama katkı sağlamak istiyorum’

Bölgenin en büyük probleminin işsizlik olduğunu vurgulayan Cansız, “Daha fazla insanın çalışmasını istiyorum. Çünkü bu bölgenin buna ihtiyacı var. Bölgemizin en temel problemi işsizlik. Batıdaki işçi bulamama problemi, bizde de işçinin iş bulamama problemi olarak karşımıza çıkıyor. Ben Mehmet Cansız olarak, Lila Kozmetiği daha çok büyütme, daha fazla insan çalıştırma, daha fazla istihdam ve daha fazla üretimle katkı sağlamak için bir yol çizdim” ifadelerini kullandı.

Türkiye ihracatının yüzde 44’ü Lila Kozmetik’te

Türkiye’nin saç boyası ihracatının yüzde 44’ünü Lila Kozmetiğin gerçekleştirdiğini de vurgulayan Cansız “Bizde bu enerji ve profesyonel kadro olduğu sürece Dünya’nın her yerine saç boyası göndermeye devam edeceğiz. Kadınların mutlu olması bizi de mutlu ediyor. Bizim işimiz gücümüz güzellik. Yeni fabrikamız ile birlikte daha çok kadına ulaşacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lila Kozmetik Dünyanın En Büyük Saç Boyası fabrikasını kuruyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin