Dicle Elektrik, 2 yılda 3 bin 410 suç duyurusunda bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dicle Elektrik tarafından 2022 yılından bugüne kadar kaçak elektrik kullanımı ile ilgili savcılıklara 3 bin 410 suç duyurusunda bulundu
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dicle Elektrik tarafından 2022 yılından bugüne kadar kaçak elektrik kullanımı ile ilgili savcılıklara 3 bin 410 suç duyurusunda bulunurken, 187 mahkumiyet kararı alındığı belirlendi.
Son olarak 2 vatandaş ceza aldı
Son olarak Diyarbakır ve Şırnak’ta kaçak elektrik kullanımı nedeniyle yargılanan iki vatandaş, 3 ay 10 gün ve 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Karşılıksız yararlanma suçlamasıyla hâkim karşısına çıkan sanık S.T, Çınar Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Silopi 3. Asliye Ceza Mahkemesi ise aynı suçlamayla yargılanan sanık H.Y için 4 ay hapis cezasına hükmetti. Sanıkların haklarındaki suçlamaları reddetmelerine rağmen vatandaşlara ceza verildi.
2750 dosya işleme alındı, 30 milyon TL tahsilat yapıldı
Konuyla ilgili hukuki süreçlere ilişkin detayları kamuoyuyla paylaşan Dicle Elektrik, enerji hırsızlığı faillerine yönelik 2 bin 750 dosyayı işleme aldığını açıkladı. 2022’de başlayan süreçten bu yana yapılan suç duyurularıyla bağlantılı bin 354 tahsilat işleminin tamamlandığını ve bu süreçte yaklaşık 30 milyon TL tutarında tahsilat elde ettiğini bildirdi.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Tüm hukuki süreçlerimizi şeffaf bir şekilde yürüterek hem dağıtım bölgemizde halka karşı hizmet bilincimizi geliştiriyor hem de yasalara olan güvenimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Hiçbir abonemizin hakkını elektrik hırsızlığı faillerine teslim etmemek için kaçak kullanımla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu süreçte müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak ve kesintisiz enerji sağlamak adına enerjimize sahip çıkıyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Yapmış olduğu açıklamada abonelerini kaçak elektrik kullanımı konusunda duyarlı olmaya davet eden dağıtım şirket, bu tür faaliyetlere karşı dikkatli olunması ve gerekli durumlarda 186 numaralı çağrı merkezi üzerinden ihbarda bulunulması gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dicle Elektrik, 2 yılda 3 bin 410 suç duyurusunda bulundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin