Galler-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Milli Maç Muhtemel 11’ler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son olarak özel maçta Almanya’yı 3-2 deviren A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu son karşılaşmasında Galler ile kozlarını paylaşacak. Ay Yıldızlılar grubu lider tamamlamak için sahada olacak. Peki, Galler – Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu son maçında A Milli Futbol Takımı, Galler ile karşı karşıya gelecek. EURO 2024’e katılmayı garantileyen Milli Takım, Galler ile grup liderliği için sahada olacak.
Galler – Türkiye karşılaşması 22.45’te oynanacak. Cardiff City Stadyumu’nda oynanacak maç TRT 1’den naklen yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve detaylar
MUHTEMEL İLK 11’LER
Galler: Ward, Rodon, Mepham, Davies, Roberts, J.James, Ampadu, Williams, Wilson, Brooks, Johnson
Türkiye: Uğurcan, Zeki, Ozan, Abdülkerim, Ferdi, İsmail, Kaan, Y.Sarı, İrfan Can, Kerem, Barış
Galler’le 9. kez oynayacağız

Ay-Yıldızlılar, daha önce Galler’e 8 kez rakip oldu. Milliler, bu karşılaşmaların 3’ünde sahadan galibiyetle ayırldı, 1 maç berabere bitti ve 4 mücadeleyi kaybettik. Türkiye, grupta Samsun’da oynanan ilk karşılaşmada Galler’i Umut Nayir ve Arda Güler’in golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başardı. Galliler, grupta cumartesi oynadığı Ermenistan mücadelesinde 1-1 berabere kalarak ikincilik konusunda ipleri Hırvatistan’ın eline verdi.

Millilerimiz’in 622. karşılaşması

A Milli Futbol Takımımız, tarihindeki 622. maçına Galler karşısında çıkacak. Ay-Yıldızlılar, 340’ı resmi, 281’i özel olmak üzere oynadığı 621 mücadelede 242 galibiyet, 146 beraberlik ve 233 mağlubiyet aldı. KırmızıBeyazlılar, rakip fileleri 580 kez havalandırdı. A Milli Futbol Takımımız, 621 maçta toplamda 887 gol yedi.

1. torbada yer almamız zor

Türkiye, EURO 2024’e gitmeyi garantiledi. Dev turnuvada kura çekimi 2 Aralık’ta yapılacak. Ay-Yıldızlılar’ın kuraya 1. torbadan girmesi çok zor. Bunun gerçekleşmesi için Galler’i yenmemiz şart. Diğer yandan Danimarka’nın Kuzey İrlanda’ya, İngiltere’nin ise Makedonya’ya mağlup olması gerekiyor. Ayrıca İngilizler’in bize oranla +11 averajlık fırsatı var. Lider olursak 2. torbada yer alacağız. Grupta ikinci olmamız halinde ise 3. torbaya inebiliriz.

Ümit Milliler Norveç’i ağırlıyor

U21 Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Turu 1. Grup’ta yer alan Ümit Milli Takımımız, 5. maçında bu akşam Norveç’i konuk edecek. Alanya Oba Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 19.45’te başlayacak. U21 Milli Takımımız, grupta şu ana kadar istediği sonuçları alamadı. Oynadığı 4 maçın 3’ünde sahadan yenilgiyle ayrıldık. Tek galibiyetimizi, son sıradaki zayıf halka San Marino karşısında 5-0’la aldık. Norveç ise 9 puanla 2. sırada. İlk iki iddiamız için bu akşam kazanmamız şart.
Cenk Özkaçar’ın ardından konuşan A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella ise, “Lider geldik, lider dönmek istiyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Rakibimiz kendi sahasında güçlü bir rakip. Buna hazırlıklı geldik. Tarihimizde grup aşamalarını lider tamamlayamadık. Bunu ilk defa başarmak istiyoruz” dedi.
“Futbolda hiçbir şey kesin değildir”
Ermenistan ile Hırvatistan’ın berabere kalma ihtimali hakkında konuşan Montella, “Futbolda hiçbir şey kesin değildir. Belki Hırvatistan berabere kalacaktır. Biz işimizi yapmaya ve kendi sonucumuzu almaya geldik” açıklamasını yaptı.
“Maçtan maça rakibin özelliklerine göre herkes oynayabilecek durumda”
Kadroya 29 futbolcu çağırdıklarını söyleyen Montella, “Kadroyu çağırırken 29 futbolcu çağırdık. Bazıları sakatlıktan dolayı geri gitmek zorunda kaldı. Buraya çağrılan bütün oyuncular ilk 11’de oynayacak durumda. Maçtan maça rakibin özelliklerine göre herkes oynayabilecek durumda. Maçta farklı bir strateji olabilir” ifadelerini kullandı.
“Bu milli takıma inandığım için geldim”
“Neden Türkiye’ye geldiniz?” sorusuna Montella, “İki sene Türkiye’de çalışma fırsatım oldu. Buradaki futbolcuları tanımaya başlamıştım. Onların duruşu ve performansını değerlendirme şansım oldu. Bu milli takıma inandığım için geldim. Genç olmalarına rağmen ne kadar büyük işler yapabileceklerinin bilincindeyiz” şeklinde yanıt verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Galler-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Milli Maç Muhtemel 11’ler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin