Türkiye’nin Toplam Elektrik Tüketimi, Üretim Miktarını Geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Elektrik İletişim AŞ’nin verilerine göre Türkiye, dün ürettiğinden daha çok elektrik tüketti. Nisan sonu yayımlanan verilerde de benzer bir durum görüldü.
Türkiye Elektrik İletişim AŞ, ülkemizdeki elektrik üretimi ve tüketimine dair güncel veriler yayımlıyordu. Son olarak dün, yani 5 Haziran’a dair veriler bizlerle buluştu. Sonuçlarda, tüketimin üretimden fazla olduğu görüldü.

Verilere göre dün, günlük bazda 1 milyon 18 bin 961 megavat saat (Mwh) elektrik üretimi gerçekleşti. Tüketim ise bunu aşarak 1 milyon 25 bin 673 Mwh olarak kaydedildi.
Bunun yanı sıra en yüksek elektrik tüketiminin 49 bin 580 Mwh ile dün saat 16.00 sularında gerçekleştiği aktarıldı. En düşük tüketim ise çoğu insanın uyuduğu veya yeni uyandığı saat olan 06.00 civarlarında 32 bin 262 Mwh olarak gerçekleşti.

En çok üretim yapan yer %23,5’lik pay ile doğal gaz santralleri oldu. İkinci sırada %19,9 ile barajlı hidroelektrik santralleri yer alırken üçüncü sırada ise %18,6’lik pay ile ithal kömür santralleri yer aldı. Dün 5 bin 563 Mwh elektrik ihracatı gerçekleşirken 12 bin 449 Mwh’lik ithalat kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Toplam Elektrik Tüketimi, Üretim Miktarını Geçti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

21Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin